Atitudinea – aliatul sau dușmanul Managerilor Vânzări?

Art 16 Atitudinea

Ne dorim succesul, putem descrie cum ar arăta acesta pentru noi, poate chiar îl visăm (mai mult sau mai puțin intens!)sau îl vizualizăm cu „ochii minții”, dar încă nu-l avem!

De ce nu îl am, de ce mi se întâmplă tocmai mie care ”fac și dreg” atâtea din ceea ce am citit sau mi-au spus alții la multele seminarii și cursuri la care am fost?

Poate un răspuns pertinent este credința mentorului meu, John Maxwell: Autodisciplina, disponibilitatea de a lucra și de a-ți respecta programul, să reușești să te ții de promisiuni și să respecți termenele limită, sunt lucruri esențiale pentru atingerea succesului.

Mă bucur să ne întâlnim sau să ne reîntâlnim şi îţi sunt recunoscător pentru minutele pe care le vom petrece împreună pe această cale.

Art 15 AutodisciplinaAutodisciplina, subiectul articolului anterior, este cea care ne marchează existența, în general și nivelul succesului, în special.

Da, aceasta este credința mea: dacă vreau să am succes atunci merită din plin ca autodisciplina să o transform într-o valoare morală personală fundamentală.

Nu 89%, nu 99%, ci doar 100%! Necondiționat! Este doar alegerea mea și sunt fericit că am această libertate de alegere!

Dar pentru a-mi construi autodisciplina am nevoie de un punct de sprijin pe care să mă pot baza „ca să răstorn Pământul!”.

Altceva mai bun, mai deștept, mai de ajutor decât autocontrolul, eu încă nu am găsit!

Iar autocontrolul pot să-l cresc, să-l dezvolt, să-l îngrijesc doar dacă autoeducarea o transform în țel al existenței mele.

Nu numai să citesc mult, cât mai mult, important să-mi fie studiul personal (citit+aplicare!!!). Să studiez din cărți, cursuri, seminarii cu pixul sau marker-ul în mână, să mă studiez când aplic și să studiez rezultatele.

Da, autoeducare, dar la modul serios, nu doar pentru desfătare sau plăcerea cititului.

Procesul dezvoltarii umane

Iar dacă mă reîntorc la un alt articol anterior iată credința mea despre ceea ce rezolvă autoeducarea și, potențează, autocontrolul.

Iar totul începe și se termină cu …. atitudinea personală.

Cred cu putere că aceasta este cheia cheilor, alfa și omega, începutul începutului, piatra unghiulară  în construcția propriei persoane, al propriului succes!

Art 16 AtitudineaAtitudinea

Dar ce este cu acestă celebră și minunată atitudine care a devenit parte a limbajului uzual în ultimii ani?

Ca de obicei, DEX: ATITÚDINE, atitudini, s. f. 2. Fel de a fi sau de a se comporta (reprezentând adesea o anumită concepție); comportare.

Cu alte cuvinte, atitudine nu este ceea ce credem noi despre noi ci ceea ce primesc cei din jurul nostru sub formă de fapte sau vorbe ale noastre. Atitudinea noastră nu este o părere despre sine ci este un comportament pe care-l dăm celorlați.

Într-o altă accepține atitudinea este poziția (favorabilă sau nefavorabilă) adoptată de cineva față de o persoană sau față de un lucru, un eveniment, proces, fenomen sau act politic, etc.

Atitudinea are două ipostaze: favorabilă (pozitiv, optimism) sau nefavorabilă (negativ, pesimism). Interesant este că față de absolut orice (ființe, lucruri, eveniment, etc.), în fiecare clipă, fiecare om își manifestă o anumită atitudine, care poate fi pozitivă sau negativă.

Cu alte cuvinte, o altă trăsătură distinctă a atitudinii – față de aceeași ființă, același lucru, aceeași acțiune, etc. unii oameni manifestă o atitudine pozitivă iar alții, o atitudine negativă.

Atitudinea e o alegere personală și acesta este unul din cele mai minunat lucruri pe care le avem la dispoziție. Este incredibil de reconfortant să știu că atitudinea mea nu depinde de nimeni și nimic altceva în afară de alegerea mea.

E drept, unele temperamente au predispoziție spre optimism, altele spre pesimism. Dar, din nou, alegerea personală este cea care îți decide atitudinea!

Dincolo de predispozițiile naturale nimeni nu poate crede că având la un moment dat o anumită atitudine (pozitivă sau negativă) aceasta îi este destinată și pentru restul vieții. Dar, din nou, alegerea personală este cea care îți decide atitudinea!

Rezumând, TRĂSĂTURILE ATITUDINII:

  1. Are două variante de exprimare (pozitivă sau negativă);
  2. Este proprietate personală;
  3. Cea adevărată (pozitivă sau negativă), se constată doar de către cei din jur.

Dar ce părere ai, oare ce atitudine ai nevoie pentru:

  • a contracara comportamentele care nu te favorizează din partea celor care te înconjoară?
  • a-ți modela caracterul care să te susțină în drumul tău până la succes?
  • a-ți schimba mentalitatea?
  • a-ți susține perseverența, autocontrolul și autodisciplina?
  • și multe, multe, multe alte bune din viață…..

Cea pozitivă sau cea negativă?

Construiește-te!

Iar dacă, chiar ți-a plăcut ce ai citit, te rog dă  Imi place și  „trimite-mă” pe Facebook-ul tău !

Iar dacă unul din principiile tale este de a ajuta oameni, uite ce îţi propun!

Trimite adresa acestui articol, http://powerway.ro/atitudinea-aliatul-sau-dusmanul-managerilor-vanzari/, prietenilor sau cunoscuţilor tăi şi dă-le posibilitatea să citească.

Dacă îţi vor transmite înapoi un „Mulţumesc” respectă-i, preţuieşte-i, strânge relaţiile cu ei pentru că sunt oameni care au valori morale. Dacă nu …

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *