Autocontrolul – chiar avem nevoie?

Art 12 Autocontrol

Controlul, componenta fundamentală a managementului, este „cenușereasa” conducerii echipelor de vânzări: este bun, util, necesar dar nu-l facem decât uneori iar atunci … neapărat haotic, fără instrumente de control (doar ținem minte totul, nu-i așa?).

De ce oare? Doar comoditate, doar neștiință, amândouă sau poate altceva?

Mă bucur să ne întâlnim sau să ne reîntâlnim şi îţi sunt recunoscător pentru minutele pe care le vom petrece împreună pe această cale.

ART 11 Autocontrolul_controlulDEX: CONTRÓL, controale, s. n. 1. Verificare permanentă sau periodică a unei activități, a unei situații etc., pentru a urmări mersul ei și pentru a lua măsuri de îmbunătățire. ♦ Supraveghere continuă (morală sau materială); stăpânire, dominație. ♦ Verificare, dirijare a propriilor gesturi și mișcări. 

În concluzie, este un act pur cerebral, bazat pe inteligența personală și care obligatoriu are ca finalitate perfecționarea acțiunii, activității sau situației controlate.

Dar dincolo de toate cred că merită să gândim că acestea sunt ale unor oameni, sunt create, generate, desfășurate de oameni.

Atunci, la modul real, finalitatea controlului este acțiunea, activitatea, situația sau omul care a întreprins sau creat ?

CAUZA - EFECTPrin prisma relației obiective cauză-efect, ce urmăresc prin control, perfecționarea rezultatului sau a omului?

De aceea cred cu putere în rolul educativ al controlului!

(Detalii pe această temă de gândire dar și propuneri de instrumente de control eficiente în echipele de vânzări sunt în Ghidul Sistemul de vânzări al IMM (Cum să-ți realizezi propriul Sistem de Vânzări în maxim 30 de zile, lucrând 4 ore pe zi!).

Art 12 AutocontrolAUTOCONTROL

Cred cu putere că un rezultat firesc și normal al exercitării consecvente și elaborate a controlului este autocontrolul.

DEX: AUTOCONTRÓL s. n. Control exercitat asupra propriei persoane. 

Trecând peste sărăcia definirii din DEX (jalnic, acesta este dicționarul oficial care ni se propune pentru cunoașterea sau înțelegerea limbii materne!) nu-mi pot imagina autocontrolul fără luarea în calcul a gândirii, rațiunii, inteligenței.

Autocontrolul poate fi și instinctual, sunt de acord că sunt suficient de multe situații, activități, acțiuni în care se poate manifesta și astfel.

Dar dacă nu gândesc, nu interpretez, nu analizez, nu sistematizez, ce învăț din școala vieții, cum mă perfecționez ca astăzi să fiu mai bun decât ieri și mâine mai buni decât azi?

Cerebral, creier, inteligență – iată suportul real al autocontrolului.

Ca Manager Vânzări, accentele devin acute prin această prismă. 

ART 12 control_eficienta

 

 

 

 

 

Ce vreau de fapt, nu cumva creșterii eficienței personale?

Cauză și efect! Dacă Da, atunci vital este autocontrolul.

Cauză și efect! Atunci începutul este controlul.

Doar controlând sistematic și elaborat voi avea  validitatea ideilor, concepțiilor, gândurilor personale.

Plecând de la ideea preconcepută că subalternii sunt răi, nepricepuți, indisciplinați etc. iar controlul lor este doar un calvar care trebuie îndurat din când în când (și atunci, inevitabil, lăsăm în urmă „râurile de sânge” ale incapabililor!) nu se va întâmpla chiar nimic cu creșterea eficienței proprii!

Cred cu tărie că acest control este oglinda clară, reală a acțiunilor, activităților, situațiilor pe care le-am gândit, conceput, implementat.

Iar concluziile (pe bază de analiză și sinteză cerebrală, lucidă!) sunt partea pe care merită să mi-o asum în dezvoltarea autocontrolului.

Iar eficiența mea ca Manager Vânzări va crește de la sine. Doar atât!

***

Te rog, ajută-mă, crezi că este corectă această credință a mea?

***

Construiește-te!

Iar dacă, chiar ți-a plăcut ce ai citit, te rog dă  Imi place și  „trimite-mă” pe Facebook-ul tău !

Iar dacă unul din principiile tale este de a ajuta oameni, uite ce îţi propun!

Trimite adresa acestui articol,  http://powerway.ro/autocontrolul-chiar-avem-nevoie/, prietenilor sau cunoscuţilor tăi şi dă-le posibilitatea să citească.

Dacă îţi vor transmite înapoi un „Mulţumesc” respectă-i, preţuieşte-i, strânge relaţiile cu ei pentru că sunt oameni care au valori morale. Dacă nu …

 

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *