Autocontrolul – cui îi folosește?

ART 13 Pitagora

Autocontrolul Managerului, în general și a celui Vânzări, în special, este indiscutabil o parte importantă a eficienței ca și conducător de oameni.

ART 12 control_eficienta

 

 

 

 

 

Controlulul este oglinda clară, reală a acțiunilor, activităților, situațiilor pe care le-am gândit, conceput, implementat.

Iar concluziile (pe bază de analiză și sinteză cerebrală, lucidă!) sunt partea pe care merită să mi-o asum în dezvoltarea autocontrolului. 

Cerebral, creier, inteligență – acesta este suportul real al autocontrolului.

Mă bucur să ne întâlnim sau să ne reîntâlnim şi îţi sunt recunoscător pentru minutele pe care le vom petrece împreună pe această cale.

Dacă suntem de acord cu necesitatea autocontrolului oare ce merită să facem sau să nu facem pentru dezvoltarea acestuia?

Am curajul să cred că începutul este în ceea ce ți-am propus într-un alt articol cu ceva timp în urmă, procesul schimbării mentalității umane.

Aceasta este credința mea: dacă într-adevăr vrem schimbarea mentalității (modul particular de a gândi)atunci esența o constuie impunerea atitudinii pozitive ca stare de spirit personală.

În timp (și nu neapărat foarte lung!) voi  resimți nevoia de îmbrățișa alte valori morale față de acum care să mă sprijine în drumul croit pe așteptări pozitive. Prin ele apare modelarea caracterului.

Noile valori autoimpuse, inevitabil, mă vor determina și, în egală măsură, sprijini în structurarea unui alt mod de a gândi – cu alte cuvinte, generez schimbarea mentalității personale.

(Mult mai multe detalii despre această viziune am dat în cartea „Pentagonul puterii manageriale”).

PROCESUL DEZVOLTĂRII UMANE (parțial)

 

Triada atitudine-caracter-mentalitate o văd ca având o reprezentare pragmatică printr-un triunghic dreptunghic

Atitudinea2=Caracter2+Mentalitate2

Cu alte cuvinte, atitudinea întotdeauna are o valoare mai mare decât suma caracterului și mentalității.

Cu cât una sau alta dintre acestea două din urmă au valori mai mici sau mai mari, invariabil vor da și dimensiunea atitudinii persoanale, dimensiunea faptelor sau vorbelor noastre care sunt primite de ceilalți de la noi.

ART 13 PitagoraȘi atunci, o atitudine negativă (așteptări rele pentru viitor și fapte personale în consecință – nonacțiune – până la ajungerea viitorului, prezent!) îți este clar că se fundamentează pe o lipsă de valori proprii constructive sau pe un mod de gândire defavorizant propriei persoane?

Ți-e limpede că numai și numai valori și principii morale sănătoase și solide și un mod de gândire bazat pe acestea îți va da și o atitudine pozitivă?

(Detalii despre această viziune poți găsi în cartea „Pentagonul puterii manageriale”).

Dar oare autocontrolul este într-o relație de determinare concretă cu atitudine-caracter-mentalitate?

ART 13 Pitagora_AutocontrolEu cred – da!

Cu cât atitudinea-caracterul-mentalitatea vor fi mai intens dezvoltate cu atât și autocontrolul va fi mai puternic.

(Imaginează-ți că acestui triunghi dreptungic îi crește suprafața. Prinzi ideea și imaginea mărimii suprafeței cercului?)

Iar dacă ar fi să analizăm intercorelările și interdependențele dintre autocontrol și atitudine-caracter-mentalitate cred că putem să înțelegem procesul dezvoltării umane!

Aceasta este credința mea referitoare la ceea ce ar merita să reflecteze fiecare om, în general și Manager, în special.

***

Te rog, ajută-mă, crezi că este corectă această viziune a mea?

***

 Construiește-te!

Iar dacă, chiar ți-a plăcut ce ai citit, te rog dă  Imi place și  „trimite-mă” pe Facebook-ul tău !

Iar dacă unul din principiile tale este de a ajuta oameni, uite ce îţi propun!

Trimite adresa acestui articol, http://powerway.ro/autocontrolul-cui-ii-foloseste/, prietenilor sau cunoscuţilor tăi şi dă-le posibilitatea să citească.

Dacă îţi vor transmite înapoi un „Mulţumesc” respectă-i, preţuieşte-i, strânge relaţiile cu ei pentru că sunt oameni care au valori morale. Dacă nu …

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *