Autodisciplina – „marea căutare” a Managerilor Vânzări

Art 15 Autodisciplina

Autocontrolul (sau mai degrabă, lipsa acestuia!) este o problemă frecvent întâlnită la semenii noștri.

Privește în jur pe stradă, la locul de muncă sau în parc sau stadion și urmărește spectacolul lumii – lipsa autocontrolului îți oferă cele mai diverse scene, de la comic până la tragic (cele mai delicate sunt cele în care ești în dubii, să râzi sau să plângi!).

În ceea ce mă privește, nu sunt preocupat de soarta tuturor, este doar alegerea lor în privința comportamentelor lor.

Mult mai interesat sunt de ce se întâmplă în echipele de vânzări și, cel mai mult, mă interesează conducătorii oamenilor de vânzări (dacă vrei, sunt obsedat de calitatea Managerilor Vânzări).

Mă bucur să ne întâlnim sau să ne reîntâlnim şi îţi sunt recunoscător pentru minutele pe care le vom petrece împreună pe această cale.

Este credința mea că autocontrolul putem să ni-l creștem, să-l dezvoltăm, numai și numai prin autoeducare. Cauză și efect!

Autoeducarea înseamnă cunoaștere – să-mi dezvolt în mod intenționat nivelul informațiilor pe care le dețin despre planuri multiple: fizic, mental, spiritual, relațional, profesional, financiar (este drept, de-a lungul vieții  până la un moment dat este doar prin educare!).

Autoeducarea înseamnă înțelegere – să fac efortul cerebral pentru a integra în propria viață tot ceea ce am dobândit prin cunoaștere (până  la un punct se poate face numai prin educare!).

Autoeducarea înseamnă aplicare – să lupt din greu cu mine pentru ca tot ceea ce am acumulat, filtrat, sintetizat și  hotărât că este bun pentru mine și viața mea, să fac – acțiunea sau nonacțiunea.

Acum doar autoeducarea are sens și valoare, educarea nu mai există.

Inevitabil, parcurgând perseverent acest proces de-a lungul întregii vieți, autocontrolul (DEX: control exercitat asupra propriei persoane) se va dezvolta, va crește și atunci va fi în puterea fiecăruia să-și conducă viața spre obținerea succesului personal în toate ceșe șase planuri: fizic, mental, spiritual, relațional, profesional, financiar. 

(Detalii am dat mult mai multe în cartea Pentagonul puterii manageriale).

Art 15 AutodisciplinaAutodisciplina

În schimb, una dintre realizările majore din viața fiecărui Pământean care va fi generată de autocontrol este autodisciplina.

Despre aceasta John Maxwell, mentorul meu, spune: Mai mult decât oricare alt cuvânt posibil, autodisciplina îi oprește pe oameni să ajungă la succes.

Sunt în continuare uimit de numărul incredibil de mare de Manageri Vânzări nu au autodisciplină.

Sunt uluit de numărul incredibil de mare de Manageri Vânzări care recunosc, conștientizează, că le lipsește autodisciplina dar nu fac chiar nimic pentru a redresa această situație care le diminuează dramatic performanțele profesionale pe care le-ar putea avea.

De ce oare este așa?

Poate, pentru că încă nu am înțeles ce presupune, ce ne cere sau obligă să fim sau să facem acest cuvânt?

Poate, pentru că am vrea să exersăm autodisciplina, dar nu știm de unde să începem, unde este capul și unde e coada?

Hai să-ți ofer varianta mea de înțelegere a autodisciplinei!

Pentru aceasta, DEX, dar disciplina:

DISCIPLÍNĂ, discipline, s. f. 1. Totalitatea regulilor de comportare și de ordine obligatorii pentru membrii unei colectivități. ♦ Ordine; spirit de ordine, deprindere cu o ordine strictă. 

Simplu, clar, precis, concis! Orice comentariu îl consider de prisos.

Iar autodisciplina:

AUTODISCIPLINA 1. Disciplină liber consimțită 2. Disciplină pe care și-o impune cineva

Cheia înțelegerii autodisciplinei cred că este data de acceptarea necondiționată de către fiecare a două puncte de referință:

  1. Înseamnă stabilirea de reguli stricte și obligatorii pentru comportamentul personal (planul propriu, codul propriu sau oricum vrei să-l denumești, propriu!!!).
  2. Respectarea cu încrâncenare a propriilor reguli indiferent de situație, conjunctură, trăiri, emoții, sentimente de moment etc. (sau, dacă dorești, indiferent de indiferent!!!).

Iar de aici încolo, doar… autocontrol!

Prinzi ideea?

Art 15 Autodisciplina

 

 

 

 

 

 

Generez cauza și neîndoielnic voi avea efect!

Construiește-te!

Iar dacă, chiar ți-a plăcut ce ai citit, te rog dă  Imi place și  „trimite-mă” pe Facebook-ul tău !

Iar dacă unul din principiile tale este de a ajuta oameni, uite ce îţi propun!

Trimite adresa acestui articol, http://powerway.ro/autodisciplina-marea-cautare-a-managerilor-vanzari/ , prietenilor sau cunoscuţilor tăi şi dă-le posibilitatea să citească.

Dacă îţi vor transmite înapoi un „Mulţumesc” respectă-i, preţuieşte-i, strânge relaţiile cu ei pentru că sunt oameni care au valori morale. Dacă nu …

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *