Băăăă, sunt client!

images

imagesÎn august 2015, într-o după amiază, în Fărcașele, județul Olt (cine și-a creat imaginea „polului sărăciei” ca fiind Vaslui, înseamnă că nu a văzut cum arată sudul Olteniei!).

Un … „magazin”, cu de toate, specific zonei folclorice (jenant, este frumos spus!).

Înăuntru, proprietarul (nebărbierit, cu burta revărsându-se prin cămașa ponosită, descheiată întru totul) și, pe post de vânzătoare, fiica adolescentă (în jur de 18 ani, dar, parcă mai mult, sub această vârstă!).

A venit un nene, cam de 60-65 de ani, de etnie romă (aspectul și mirosul, jalnic!), suficient de băut și vesel, care a cerut pahare de plastic pentru a-și omeni prietenii cu bere, pe „terasa” locației (era ziua lui de naștere!).

Tânăra, cu un evident spirit de observație, l-a admonestat vehement (limbaj suburban este frumos spus!) pentru că a cumpărat nenorocitul de PET de la alt magazin.

Nenea, rănit în demnitate, a replicat pe măsură (face-mi-aș, drege-mi-aș și mă jur că…).

Când dialogul între „intelectuali” s-a împotmolit, tănara l-a împins pe nenea pentru a-l scoate din „magazin”.

Bătrânul rom, opunându-se, a strigat:

-Băăă, sunt client!

Dacă până și un nene jalnic și băut, din Fărcașele, Olt, are conștiința valorii sale de client,  noi ne mai arogăm dreptul de „a ne juca” în relația cu clienții noștri?

Dacă până și un nene jalnic și băut, din Fărcașele, Olt, are conștiința valorii sale de client, nu ar fi timpul să renunțăm la „merge și așa” în relația cu clienții noștri?

***

imbatabilu

Iar dacă vrei să știi mai multe despre construcția vânzătorului profesionist îți ofer setul de DVD-uri „Vânzătorul profesionist – o realitate (Metoda de vânzări 3D)”.

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *