Cheia schimbării rezultatelor acțiunilor personale

ART 24 Schimbare-rol atitudine

Atitudine personală (felul propriu de a fi sau de a se comporta) este efectul generat de o cauză profundă – mentalitatea (felul particular de a gândi al fiecărui individ).

ART 23b Mentalitate Dar, mentalitatea este rezultatul unor acumulări anterioare (educația și, îndeosebi, autoeducația, sunt, probabil, cei mai influenți factori ai acumulării!).

 Atunci, atitudinea de azi (rezultatele personale!) este reflectarea acelei acumulări anterioare – mentalitate. Azi vedem prin atitudine ceea ce am acumulat, tot până azi, prin mentalitate.

 Iar un alt potențator al atitudinii este caracterul personal (valorile și principiile morale însușite prin liber consimțământ!).

 Azi vedem prin prisma rezultatelor pe care le avem, mulțumitoare sau nu, (atitudinea pozitivă sau negativă!)  validitatea valorilor și principiilor morale la care am aderat (caracterul personal!).

 Destul de simplu?

 Mă bucur să ne întâlnim sau să ne reîntâlnim şi îţi sunt recunoscător pentru minutele pe care le vom petrece împreună pe această cale.

 Dar, cu alte cuvinte, acestă triadă uriașă, mentalitate-atitudine-caracter, este oglinda propriei vieți: rezultatele de azi – văd atitudinea de azi – mă clarific în legătură cu mentalitatea mea de azi – mă edific în legătură cu caracterul meu de azi.

 Iar dacă rezultatele sunt nemulțumitoare atunci, neîndoielnic și atitudinea are suficient de mult negativ care să mă deturneze de la succesul dorit. Atunci, este clar că și caracterul este fără valori care să fie în concordanță cu scopul meu.

 Știind intercondiționările, este limpede că pentru a avea succesul pe care cred că-l merit, mentalitatea ar trebui schimbată.

 Și aceasta este ideea vehiculată de diverși oameni, cu funcții mai mult sau mai puțin importante, cu pretenții mai mari sau foarte mari de la sine: românii trebuie să-și schimbe mentalitatea!

 De acord! Dar, cum?  Cu ce încep?

ART 24 Schimbare-rol atitudineG. CHEIA SCHIMBĂRII REZULTATELOR ACȚIUNILOR PERSONALE

Cu ce încep? Fiecare face ce vrea cu propria viață, în ceea ce mă privește, dă-mi voie te rog, să-ți ofer credința mea: începutul este în atitudine!

 În felul de a fi și de a ne comporta, în ceea ce dăm celor din jurul nostru sub forma faptelor și vorbelor noastre.

 Iar dincolo de acestea este vorba de posibilitatea pe care o are fiecare de a-și măsura atitudinea prin prisma rezultatelor pe care le are la un moment dat datorită acțiunilor sau nonacțiunilor întreprinse într-o perioadă anterioară, suficient de lungă pentru o analiză personală, corectă.

 Rezultate mulțumitoare? Atitudine în regulă, pozitivă! Rezultate nemulțumitoare? Atitudine nepotrivită, negativă!

 Schimbarea personală, pentru a avea succesul personal dorit, începe cu hotărârea schimbării atitudinii (pot să măsor progresele!).

 Dar niciodată, niciodată, niciodată atitudinea nu se va schimba fără exersare, fără acțiuni concrete.

 Aici e marea eroare la foarte, foarte mulți oameni.

 Hotărăsc să-și schimbe atitudinea (o minoritate uimitor de mică, în această țară frumoasă!), să cultive, să dezvolte și să se identifice, ulterior, cu atitudinea pozitivă. Minunat!

 Încep prin a citi (cei mai mulți din cei puțini!), a urma diverse forme organizate de instruire (cursuri, conferințe, seminarii, etc.) (mult mai puțini dintre cei, oricum, foarte puțini, cititorii!).

 Iar dintre acești extrem de puțini, foarte, foarte puțini exersează, aplică, în propria viață metodele, căile care deja le sunt cunoscute.

 (Am văzut multe mii de oameni care au citit, chiar cu patimă, cărți de autodezvoltare, am văzut mii de oameni care au frecventat seminarii motivaționale dar am văzut doar zeci care au aplicat în viața lor, pe termen lung, principiile însușite!!!).

 John Maxwell spune:” Ceea ce facem este mai important decât ce spunem sau decât intențiile pe care le avem”

Da, e important, ca prim pas, să te hotărăști să-ți schimbi atitudinea.

 Da, este important, ca al doilea pas, să te autoeduci în privința schimbării atitudinii DAR numai și numai acțiunea efectivă în privința schimbării atitudinii o va da.

 ART 24a Schimbare-rol atitudineAm curajul să cred că schimbarea atitudinii înseamnă – hotărăsc, caut, găsesc, exersez până la identificare (trec în subconștientul meu!) noi obișnuințe și noi valori morale.

  Înseamnă că schimbând atitudinea îmi schimb caracterul.

 Caracterul! Pun principii și valori morale – conștient și apoi aplic cu încrâncenare până fac parte din mine, din eul meu

 Astfel, prin schimbarea caracterului se va schimba și mentalitatea, modul propriu de a gândi.

 Această dilemă existențială, ce schimbăm – atitudinea sau mentalitatea, nu ar merita complicată și perpetuată inutil.

 Simplu, schimbăm atitudinea dacă vrem să schimbăm mentalitatea – dacă sunt pozitiv, dacă am așteptări să se întâmple ceva bun în viitor, voi face, iau hotărârea să-mi dezvolt noi valori morale îmi construiesc un mod de gândire care să ma favorizeze în valorificarea potențialului propriu.

 Dacă sunt negativ- așteptările pentru viitor sunt sumbre, de ce să mai schimb ceva, oricum nu are rost! Rămân cu ce am, rezultatele ulterioare vor fi la fel ca în prezent. Punct.

 Stimați formatori de opinie, dacă este să începem cu ceva în această țara, atunci să începem cu începutul, cu schimbarea atitudinii.

 Iar această schimbare nu se va întâmpla prin mărinimia Președintelui, Parlamentului sau Guvernului, printr-o lege sau ordonanță de urgență, ci numai și numai prin hotărârea fiecăruia dintre noi!

 Construiește-te!

Iar dacă, chiar ți-a plăcut ce ai citit, te rog dă   Imi place și  „trimite-mă” pe  Facebook-ul tău !

 Iar dacă unul din principiile tale este de a ajuta oameni, uite ce îţi propun!

 Trimite adresa acestui articol, http://powerway.ro/cheia-schimbarii-rezultatelor-actiunilor-personale/prietenilor sau cunoscuţilor tăi şi dă-le posibilitatea să citească.

Dacă îţi vor transmite înapoi un „Mulţumesc” respectă-i, preţuieşte-i, strânge relaţiile cu ei pentru că sunt oameni care au valori morale. Dacă nu …

 

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *