Cultivarea atitudinii pozitive – a cui responsabilitate este?

Art 19 Cultivare

Atitudinea pozitivă – un subiect evitat de mulți dintre noi, fie că este … plictisitor, fie că este … neinteresant, fie că este ….

 Indiferent de varianta aleasă pentru a-l da deoparte, poate, chiar ar merita uneori, doar să ne întrebăm: este important?

 Dacă am găsi dorința de a ne pune nouă înșine această întrebare, probabil, după puțin timp de gândire, răspunsul va fi, invariabil, nenorocita asta de atitudine pozitivă, chiar este importantă!

 Mă bucur să ne întâlnim sau să ne reîntâlnim şi îţi sunt recunoscător pentru minutele pe care le vom petrece împreună pe această cale.

 Interesant este că majorității oamenilor le este clar că atitudinea pozitivă le este bună pentru viața lor dar, culmea culmilor, aceeași majoritate nu o practică continuu ci doar așa, din când în când (atunci când le este bine!) sau, și mai comod sau pentru a fi importanți, doar îți vorbesc despre ea și efectele ei.

 Mult bla, bla! Acțiune concretă? Nu, nu, nu!

 Știm ce înseamnă (putem să vorbim în neștire despre ea!), îi recunoaștem importanța pentru viața personală (din nou, fiecare poate să-și susțină teza de doctorat pe această temă!) dar nu o punem în mintea noastră și în sufletul nostru, nu o practicăm.

 Privește în jur! Peste 80% din conaționali sunt negativi! De ce este oare așa?

 Poate, pentru că sunt doar comozi sau, poate, pentru că sunt doar ignoranți sau, poate, pentru că sunt doar… oameni și rezistența la schimbare le marchează invariabil existența!

 Indiferent de poate, eu cred cu putere că, de fapt, oricare dintre variante se reduce la neacceptarea profundă, în fiecare celulă, a necesității atitudinii pozitive în propria viață.

 Este doar expresia refuzului de a trăi și încrâncenarea personală doar pentru … a viețui.

 Succesul personal pe multiple planuri, viața trăită frumos și din plin, din toată inima, bucuria sau fericirea fiecărei clipe care trece – toate au un suport concret, palpabil – atitudinea pozitivă.

 Art 19 CultivarePRORITĂȚILE FIECĂREI ZI DIN CELE 365

Ne-am născut pozitivi, am primit pozitivismul prin naștere.

 Ce cred că merită să ne domine, să ne intereseze, să ne doară, este cum să ne păstrăm pozitivismul în întreaga viață, în special în momentele inerente de frustrare, neîmplinire, deznădejde sau regres.

 Și am citit la mulți autori căile concrete de acțiune dar cea mai simplă și mai la îndemâna oricărui Pământean mi se pare a fi cea legată de propria concentrare zilnică pe ceea ce, cred eu, înseamnă planurile de funcționare armonioasă ca om:

  1. muncă
  2. familie și prieteni
  3. odihnă
  4. eu

 Patru planuri între care merită să stabilim un echilibru zilnic.

 Patru priorități pe care merită să „le împăcăm” zilnic.

 Patru arii către care și între care merită să ne mișcăm zilnic.

 Iar maximul de importanță pentru noi, oamenii, cei care trăim și nu numai viețuim, merită să fie propria persoană, mulțumirea noastră pentru existența noastră.

 Zilnic, zilnic, zilnic, în fiecare zi din cele 365, să facem ceva pentru noi și mulțumirea noastră, ceva care ne dă bucurie, mulțumire, împlinire.

Că este vorba de hobby-uri, pasiuni, că este vorba de orice altceva care îți dă starea de bine, de mulțumire, nu are importanță ce anume, doar… fă-l!

În fiecare zi oferă-ți ceva-ul care te mulțumește!

 Dacă ești mulțumit cu propria persoană, vei fi mult mai productiv!

 Dacă ești mulțumit cu propria persoană, vei fi mult util și plăcut cel care-ți sunt dragi sau îi prețuiești!

 Dacă ești mulțumit cu propria persoană, te vei odihni!

 Iar dacă ești mulțumit de tine și de cei care te înconjoară iar ei resimt aceeași stare de bine alături de tine, sigur, cert, garantat, ai o atitudine pozitivă!

 Construiește-te!

Iar dacă, chiar ți-a plăcut ce ai citit, te rog dă  Imi place și  „trimite-mă” pe Facebook-ul tău !

 Iar dacă unul din principiile tale este de a ajuta oameni, uite ce îţi propun!

 Trimite adresa acestui articol, http://powerway.ro/cultivarea-atitudinii-pozitive-a-cui-responsabilitate-este/, prietenilor sau cunoscuţilor tăi şi dă-le posibilitatea să citească.

 Dacă îţi vor transmite înapoi un „Mulţumesc” respectă-i, preţuieşte-i, strânge relaţiile cu ei pentru că sunt oameni care au valori morale. Dacă nu …

 

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *