Exersarea atitudinii pozitive – un rău necesar?

Art 18 Exersare

Fiecare din noi vrea să-i fie mai bine, fiecare din noi vrea să se bucure de împlinire!

O dorință îndreptățită, gândindu-mă că, probabil, fiecare crede că s-a născut să se bucure de propria viață.

Dar facem și ceea ce ar merita făcut pentru ca dorința să se confunde cu realitatea vieții pe care o trăim?

Mă bucur să ne întâlnim sau să ne reîntâlnim şi îţi sunt recunoscător pentru minutele pe care le vom petrece împreună pe această cale.

Majoritatea adulților din această țară sunt negativi, este o certitudine atestată de fiecare cercetare pe această temă.

Pentru această majoritate, dorința de bine personal, de împlinire și succes, crezi că mai este parte din viața lor de astăzi?

Răspunzându-mi la aceste două întrebări, cred că majoritatea concetățenilor au și uitat această dorință (au „îngropat-o”adânc în interiorul lor, mai sunt doar ceva „licăriri” sau „tresăriri” din când în când, și atât!) iar de făcut ceva concret pentru ea – Ce rost are? Nu vezi în ce țară trăim, cu ce oameni și cu ce conducători în jur?

Iar acesta cred că este sindromul – autoflagelarea în grup compact sau dacă vrei, masochismul … ca artă (dacă poate fi așa ceva!).

Ilogic, anormal! Pentru ce ne-am născut, să fim fericiți sau doar să îndurăm? Pentru ce ne-am născut, să fim învingători în viață sau permanent învinși?

E limpede, e clar, e dincolo de orice dubiu: viața este o luptă, viața este o curgere neîntreruptă de obstacole, de provocări.

Cu cine te lupți, în schimb? Cu cei din jur sau doar cu tine însăți (însuți)?

Și dacă ar fi să rezum la un singur cuvânt aceste întrebări (și multe altele pe această temă!) și aceste gânduri, atunci, neîndoielnic, acesta ar fi – atitudine.

De aici ni se trag toate aceste „probleme”! (Pun ghilimele pentru că noi, în mintea noastră, le aducem la acest nivel, în realitate ele sunt doar … viață!)

Atitudinea poate fi pozitivă sau negativă – este doar o alegere personală pentru că atitudinea este proprietatea fiecăruia.

Art 18 ExersareExersarea atitudinii pozitive

Da, ne-am născut, am venit pe acest Pământ cu atitudine pozitivă!

Dar, la fel ca și cu multe alte capacități sau abilități pe care le primim prin naștere – daruri, neexersând, atitudinea pozitivă se pierde.

Familia, școala, societatea (factorii educaționali majori) își pun din plin amprenta asupra personalității fiecăruia, implicit, asupra atitudinii.  

Ai cumva vești că majoritatea familiilor, majoritatea cadrelor didactice „dau pe dinafară” de pozitivism, optimism? Ai semne că societatea românească ar fi dominată de optimism?

Și atunci, ce facem? Ne resemnăm și practicăm autoflagelarea în grup compact sau ne oprim din a urma turma și ne construim atitudinea cea dintâi, pozitivă?

Exersarea, antrenamentul presupune efort. E partea neplăcută, dar necesară!

Nimeni pe planeta Pământ nu a ajuns campion fără să se antreneze din greu.

Oricare campion a plătit prețul durerii până la capăt pentru că mult mai important i-a fost visul său, țelul său pentru care, ineviatabi, merita să învingă.

Iar noi vrem calea comodă, ușoară, facilă: să ne năpădească atitudinea pozitivă așa, de la sine, în mod natural! Bal, bla, bla….

Efort, exersare, antrenament – este singura cale descoperită de umanitate în ultimele milioane de ani pentru succesul personal.

Atunci, pentru atitudinea pozitivă de ce ar trebui să fie altfel?

Iar dacă vrei exersare, doar intră pe Internet și vei găsi o mulțime de oameni capabili, experimentați care îți sugerează o mulțime de căi și metode (poate de aici începe și greuatatea alegerii – sunt chiar o mulțime!)

În ceea ce mă privește, dă-mi voie să-ți ofer o variantă de lucru cu cinci acțiuni de făcut, dar nu oricum ci cu încrâncenare, până fac parte din cotidianul personal.

(Este varianta pe care o „propovăduiesc” de mulți ani în cursurile mele și au fost mii de oameni care au fost de acord cu ea dar numai sute care au exersat-o cu adevărat!!! – oamenii se entuziasmează când văd ceva nou pe care-l cred bun pentru ei dar când este să exerseze …. bla, bla, bla!).

ÎNCEPEŢI CU DUMNEAVOASTRĂ! ACŢIONAŢI!

  1. Alegeţi un citat pozitiv, valabil pentru o săptămână. Scrieţi-l şi citiţi-l, de câteva ori, zilnic.
  1. Alegeţi o persoană din viaţa dumneavoastră pentru care de obicei aveţi gânduri negative şi căutaţi-i calităţile pozitive. Scrieţi-le!
  1. Declaraţi o zi pe săptămână – ziua de nota 10.
  1. Declaraţi o zi pe săptămână – ziua gândirii pozitive.
  1. Stabiliţi o zi din fiecare săptămână în care să oferiţi ceva celorlalţi.

Construiește-te!

Iar dacă, chiar ți-a plăcut ce ai citit, te rog dă  Imi place și  „trimite-mă” pe Facebook-ul tău !

Iar dacă unul din principiile tale este de a ajuta oameni, uite ce îţi propun!

Trimite adresa acestui articol, http://powerway.ro/exersarea-atitudinii-pozitive-un-rau-necesar/, prietenilor sau cunoscuţilor tăi şi dă-le posibilitatea să citească.

Dacă îţi vor transmite înapoi un „Mulţumesc” respectă-i, preţuieşte-i, strânge relaţiile cu ei pentru că sunt oameni care au valori morale. Dacă nu …

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *