Idei pentru vânzări – 15 – Fără …

24

În esență, vânzările sunt doar relații interumane.

Mărimea și valoarea lor sunt determinate de capacitatea personală a omului de vânzări (autotocontrol și autodisciplină) de a genera încredere celui din fața sa în el.

În acest demers omul de vânzări are la dispoziție o mulțime de instrumente de lucru infailibile:

  1. Zâmbet;
  2. Întrebări;
  3. Ascultat;
  4. Lăudat.

Iar cel de-al cincelea este „un pod” în comunicarea dintre oameni: fără negații.

În vânzări, vrem să câștigăm încrederea celui din fața noastră. Un obiectiv prioritar care, odată realizat, ne deschide calea spre a finaliza vânzarea.

Oare de ce atât de mulți oameni folosind negații (nu este așa…, nu este adevărat…, nu aveți dreptate…, nu…, nu…, nu …) mai au speranța deșartă a finalizării vânzării?

În plus, o formă a negării este, dincolo de astfel de cuvinte, folosirea cuvintelor care duc la negarea capacității, valorii, credințelor, părerilor etc. celui din fața sa.

Niciun om, niciodată, nu se va deschide spre comunicare reală cu cel care nu-l prețuiește, nu-l respectă sau care generează confruntarea.

Nefiind comunicare, nu poate fi încredere deci … să uităm de vânzare!

Nefolosind negarea nu presupune să fim falși sau lipsiți de etică sau morală, este vorba de a spune tot ceea ce credem doar reformulând negarea.

Banal, a reformula înseamnă să începem cu „Da, este posibil să aveți dreptate dar….”.

Ideea 15: Fără negare – instrumentul prioritar în vânzări sau negociere.

Aceasta este credința mea, dă-mi-o, te rog, pe a ta!

***

Vanzatorul profesionist - o realitate

Dacă vrei să te constriești ca și vânzător profesionist, dă-mi voie să-ți recomand cursul video „Vânzătorul profesionist – o realitate (Metoda de vânzări 3D)”.

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *