Idei pentru vânzări – 7 – Construirea încrederii …

idei_7

idei_7Vânzările sunt simple. Nu sunt nici inginerie nucleară, nici operație pe cord deschis.

Până la urmă, sunt doar …. o relație interumană.

De aceea am credința că fundamentele vânzărilor sunt:

  1. Vânzări = Oameni
  1. Mărimea vânzărilor = Încrederea (potențialului) client(ului) în Omul de vânzări.
  1. Încrederea lui în mine = încrederea mea în produs + încrederea în sine + increderea mea în firmă.

Este incorect, pe undeva chiar imoral, să „aruncăm” toate relele de pe Pământ spre client: este mofturos, nehotărât, ignorant, arogant, lipsit de cultură, de civilizație etc.

Incorect, lipsit de etică? Da, pentru că acel om are și bune și rele. Ca oricare dintre noi, este doar un Om! Îl vedem doar într-o zi, la un moment dat și generalizăm, îi etichetăm pe toți la fel și în mod definitiv.

Pe de altă parte, nu cumva noi, prin ceea ce suntem și ceea ce facem, le determinăm comportamentul sau starea de moment?

Imoral? Da, pentru că el (ea), clientul (a), este cel (cea) care ne plătește prestigiul și prestația (în fiecare produs este un 0,0…01 lei care îi revine Omului de vânzări!).

Că o oarecare parte dintre clienți sunt  marcați definitiv de unele tare comportamentale sau chiar mentale este cu totul altceva.

Importantă rămâne doar capacitatea personală de a-i influența decizia de a cumpăra. Iar asta nu se va întâmpla până când Omul de vânzări nu se va rezolva, întâi, pe sine punându-și la punct încrederea sa în produs, încrederea sa în sine și încrederea sa în firma din care face parte.

Clientul este și rămâne doar … un om!

Aceasta este credința mea, dă-mi-o, te rog, pe a ta!

***

imbatabilu

Iar dacă vrei să știi mai multe despre construcția vânzătorului profesionist îți ofer setul de DVD-uri „Vânzătorul profesionist – o realitate (Metoda de vânzări 3D)”.

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *