MANAGERI VÂNZĂRI

Arta influențării oamenilor de vânzări profesioniști

SSV-ro-jpgManagerul Vânzări, printr-o evaluare superficială, făcută de cineva care nu a fost nici o secundă în această postură (din păcate, „părerişti” sunt puhoi!), poate fi catalogat ca fiind – un manager ca oricare altul.

Oare chiar aşa să fie? Oare abilităţile, aptitudinile, capacităţile, deprinderile Managerului Vânzări sunt identice cu ale celorlalţi manageri?

Evident, nimic mai fals decât atât!

Îți propun ca împreună să descoperim ce anume ne face deosebiți ca și Manageri Vânzări dar și cum să îi conducem particularizat pe subalternii noștri care sunt oameni minunați dar foarte personali, siguri pe sine, uneori aroganți sau lipsiți de modestie. Dacă vrei…

John Maxwell: Dacă vrei să depășești trebuie să pleci din locul din care urmărești acțiunea și să începi să acționezi.

Sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Dumnezeu mi-a dat șansa de a crește ca Manager Vânzări în Zepter International România în preajma a doi megamanageri: Oliver Kankaras, o stea uriașă în lumea celor 24 țări Zepter și Srdjan Mijuskovic, care peste ani a fost Vicepreședintele Vânzări Avon Global.

O nouă șansă,  de a învăța și de a aplica, am primit-o în 1998 în incredibila școală de lideri a lui Jim Dornan, Network 21, sistemul educațional al unor întreprinzători Amway.

Toată această acumulare, teoretică și practică, am valorificat-o în consultanța pentru (Re)Proiectarea Sistemului de Vânzări derulată în peste 50 de firme, cu cifre de afaceri de la câteva zeci de mii euro/an până la peste 100 000 000 euro/an, având echipe de vânzări de la 1-2 agenți vânzări până la peste 200 oameni de vânzări.

Iar aceste experiențe inegalabile mi-au dat posibilitatea de a conceptualiza Sistemul de Vânzări al IMM, o creație personală fără precedent în România.

John Maxwell: În lume există două categorii de oameni, cei care acționează și cei care urmăresc acțiunea.

EBOOK-URI

Nu peste mult timp, probabil, în maxim 2-3 ani, IMM-urile vor ocupa și în țara noastră locul firesc economic,  remarcabil de important.

Este o necesitate demonstrată de existența și dezvoltarea  economiile de piață viabile de pe planeta Pământ  și în care IMM-urile sunt baza funcționării economice a acestora.

Este de așteptat ca și în România IMM-urile să se dezvolte foarte mult numeric, pe de o parte dar și multe dintre ele să crească exponențial financiar, pe de altă parte.

Atunci, pe cale de consecință, partea de vânzări a oricărui IMM ar merita să devină prioritatea zero pentru fiecare Proprietar IMM și sau Manager Vânzări.

În acest nou context, conducerea conștientă și eficientă a echipelor de vânzări inevitabil trebuie să se bazeze pe știință și informații validate de piață.

Cu dorința sinceră de a-ți fi util în demersul tău de creștere a calității actului managerial îți ofer aceste ebook-uri.

Ele  cuprind  răspunsurile la întrebările pe care le-am primitși le primesc  în consultanța pentru (Re)Proiectarea  Sistemului de Vânzări derulată în peste 60 de IMM-uri românești cu cifre de afaceri între sub 100 000 euro și peste 100 000 000 euro anual și echipe de vânzări între 1, 2, 3 și peste 250 oameni de vânzări.

Construiește – te!

Vreau detalii

CURSUL „ATITUDINEA MEA – SUCCESUL MEU (MANAGERI VÂNZĂRI)”

Este evident că atunci când suntem în fruntea unui grup de oameni de vânzări ne-am asumat, mai mult sau mai puțin explicit, că îi vom duce pe un drum bun și valoros pentru ei. Poate că le-am dat speranțe mari că suntem capabili de acest demers colectiv pentru că noi cunoaștem drumul, poate l-am mai făcut și altădată. Este vorba de a ne onora, față de noi înșine și față de ei, de responsabilitatea conferită de funcția pe care o îndeplinim.

Atunci, dacă simplificăm, pentru ce existăm, în primul rând, în fruntea acestor oameni?

Am curajul să cred că un Manager Vânzări adevărat este, trăiește, are menirea pentru două „lucrări” fundamentale:

  1. Pune banii în buzunarul oamenilor pe care îi conduce;
  2. Le redă speranța, îi motivează în fiecare clipă.

Oare ai nevoie de o atitudine constant pozitivă pentru a-ți duce la bun sfârșit misiunea?

Lăsăm ca lucrurile să se întâmple de la sine sau intervenim conștient? Este oare posibil să ne menținem atitudinea pozitivă 24/24, 365 zile pe an?

Am curajul să răspund la această ultimă întrebare, Da!, pentru că mă bazez pe căile, formele, metodele pe care le-am verificat „pe propria piele” și pe care le-am transmis la câteva sute de Manageri Vânzări prin acest curs. Cei care le-au aplicat sunt pe drumul devenirii ca Lideri ai echipelor lor de vânzări!

Construiește – te!

Vreau detalii despre curs

CURSUL „TEMPERAMENTELE UMANE – CHEIA CONDUCERII INDIVIDUALIZATE A MANAGERILOR VÂNZĂRI”

Conducerea individualizată este o necesitate a vremurilor pe care le trăim dar, îndeosebi, ale celor care vor veni. O știm cu toții, cei ce conducem oameni, indiferent de nivelul managerial sau domeniul de activitate!

Câți o facem la modul serios?

Cât din timpul nostru îl dăm pentru a înțelege particularitățile umane și profesionale ale fiecărui subaltern pentru a-l descifra, a-l înțelege, ca om și practicant al unei meserii dure, stresante, epuizante, uneori?

Iar dacă dăm acest timp, cu ce criterii operăm pentru a-i cunoaște cu adevărat, dincolo de aparențe, și ce instrumente folosim pentru gestionarea eficientă a acestora?

Răspunsurile la aceste întrebări dă-mi voie să ți le ofer prin acest curs prin care vei intra în lumea fascinantă a temperamentelor umane.

Sunt peste 150 Manageri Vânzări care au făcut-o înaintea ta și care l-au apreciat la superlativ!

Construiește – te!

Vreau detalii despre curs

John Maxwell: O viață împlinită înseamnă că am făcut tot posibilul iar, la sfârșitul unei zile sau unui sezon din viața mea, să răspund, nu doar Creatorului meu, ci mie și oamenilor pe care îi conduc: Mi-am dat silința?

CONSULTANȚĂ (COACHING) – (RE) PROIECTAREA SISTEMULUI DE VÂNZĂRI AL FIRMEI TALE SAU AL FIRMEI DIN CARE FACI PARTE

În firma ta sau în firma din care faci parte există un Sistem al Vânzărilor?

Pentru a te sprijini în aprecierea corectă a stării de fapt, dă-mi voie să-ți pun câteva întrebări:

  1. aveți un Subsistem informațional statuat, funcțional și eficient?
  2. aveți un Subsistem de indicatori statuat, funcțional și eficient?
  3. aveți un Subsistem de planificare statuat, funcțional și eficient?
  4. aveți un Subsistem de ședințe statuat, funcțional și eficient?
  5. aveți un Subsistem de motivare statuat, funcțional și eficient?
  6. aveți un Subsistem de pregătire internă statuat, funcțional și eficient?
  7. aveți un Subsistem de control statuat, funcțional și eficient?

Dacă toate răspunsurile sunt DA, atunci felicitări din toată inima, indiscutabil sunteți o echipă de vânzări performantă care face „ravagii” în piață și nu dă prea multe șanse concurenței!

Dacă unul sau mai multe răspunsuri sunt NU, atunci cred că merită să ne întâlnim pentru că, într-adevăr, îți pot fi util!

Construiește – te!

Vreau detalii despre CONSULTANȚĂ (COACHING)

John Maxwell: Fii bun, fii rapid, fii curajos, fii carismatic dar mai mult decât asta, fii de încredere și de caracter încât să poți rămâne în joc și după ce a trecut valul.

SISTEMUL-pentru-IMMSISTEMUL DE VÂNZĂRI AL IMM

Cum să-ți realizezi propriul Sistem de Vânzări în maxim 30 de zile, lucrând 4 ore pe zi!

Un Ghid care îți oferă algoritmul realizării propriului Sistem de Vânzări indiferent că ești Manager Vânzări sau proprietar al IMM implicat sau interesat direct în conducerea vânzărilor.

De ce ar merita efortul construirii Sistemului de Vânzări?

Pentru că sigur vrei vânzări mai multe și mai mari, sigur vrei să ai o cotă de piață mai mare, sigur vrei încasări la timp și sigur vrei un profit mai mare acum și-n veci, vecilor.

Sigur le vei avea pe toate doar când vei avea în echipă doar vânzători profesioniști iar pentru aceștia o conducere pe măsura capacității și valorii lor.

Cu alte cuvinte, toate vor fi când vei avea un Sistem al Vânzărilor statuat, funcțional și eficient!

Iar acum ai în față pașii de făcut!

Doar… dacă vrei …

Construiește – te!

Detalii Produs


PENTAGONUL-PUTERII-MANAGERIALEPENTAGONUL PUTERII MANAGERIALE

Cum să conducem individualizat

Ne dorim  în echipele de vânzări pe care le conducem sau le avem în firmele noastre oameni de vânzări performanți, capabili „să se bată” în piață ca și „balaurii cu șapte capete” din povești.

Dar când ne uităm prin curtea proprie vedem că în echipa de vânzări avem mai multe„curci ploate” decât profesioniști în vânzări.

Nu este cam mult prea mare diferența dintre ce am vrea și ce avem? De unde vine „prăpastia” asta?

Am putea, dacă am vrea, să ne clădim echipe performante care să fie din vânzători profesioniști, doar unul și unul?

Da, am putea, cu o singură condiție: să știm să îi conducem pe cei capabili și buni! Să le oferim un management performant, o conducere individualizată… de clasă!

Doar… dacă vrei …

Construiește – te!

Detalii Produs

ATITUDINEA CONDUCĂTORULUI DE OAMENI6

Cum să îi determinăm pe subalterni să dorească să îi conducem

Poate că subtitlul cărții dar și titlul acestei părți îți sună „nelalocul” lor din cauza  acelui – să-i determinăm. Cum adică să-i determinăm, să-i condiționăm în mod necesar, să-i facem să facă ceva pentru că așa vrem noi? Sună prea neplăcut, prea dur?

 

Poate sună dar dacă ne-am ales conștient și total independent rolul de manageri, conducători de oameni,  atunci cred că merită să privim și ceea ce este întregul prin această prismă.

Este evident că atunci când suntem în fruntea unui grup de oameni ne-am asumat, mai mult sau mai puțin explicit, că îi vom duce pe un drum bun și valoros pentru ei. Poate că le-am dat speranțe mari că suntem capabili de acest demers colectiv pentru că noi cunoaștem drumul, poate l-am mai făcut și altădată. Este vorba de a ne onora, față de noi înșine și față de ei, de responsabilitatea conferită de funcția pe care o îndeplinim. Nu cred că merită să vedem doar titlul funcției, venitul bănesc asigurat de aceasta și toate celelalte beneficii care vin la „pachet”.

Este prea puțin comparativ cu așteptările permanente ale tuturor celor din jur de la noi. Practic, coexistăm cu acestea, fac parte din același „pachet” pe care îl primim la investire.

Construiește – te!

Detalii Produs

John Maxwell: Poți să crezi în multe lucruri grozave și să nu le îndeplinești dacă nu ai resursele, ajutorul, dăruirea și oportunitatea.