Să vrem să mergem în viitor!

27

1-1Conform ciclului economic obiectiv urmează 4-5-6 ani de creștere economică, istoria economică o atestă din plin. Așa a fost, așa va fi.

Sigur că în acest interval scurt de timp la scara istoriei vor avea loc turbulențe economice, reașezări în limite normale a valorilor sau indicatorilor economici dar trendul va fi de creștere, este fără îndoială.

Important rămâne ce vom agonisi în acești ani de prosperitate și pe care ar merita să nu o pierdem când, inevitabil, va urma o nouă criză economică majoră.

Mă bucur să ne întâlnim sau să ne reîntâlnim şi îţi sunt recunoscător pentru minutele pe care le vom petrece împreună pe această cale.

Vreau să-ți fac o propunerea simplă: fiind în fața unui ciclu economic care începe acum, azi, printr-o perioadă de creștere să ne „croim” drumul pe alte baze decât am făcut-o altă dată, ținând cont de lecțiile personale sau ale altora primite de la viață și în perioade bune și în perioade crâncene.

Dacă ar fi să mă refer la un fundament al drumului de făcut spre binele nostru, al fiecăruia în parte, ți-aș propune o regulă simplă dar uriaș de puternică: cei 3 A.

Este esența la care am ajuns după mai bine de 20 de ani de antreprenoriat și vânzări: acceptare, asumare, acțiune. Doar atât! Sunt doar trei etape de făcut, trei A de ținut minte și de aplicat!

Nu cred că ceva se va întâmpla bun pentru cineva fără ca el/ea să fie parte activă a procesului. Nu vreau să gândesc că realizările din viața cuiva pot să vină fără acțiunea personală. Este limpede, este scris în legile firii umane, doar făcând vom avea, vom realiza, ne vom bucura de reușită. Acțiunea noastră este puterea noastră, este binele pe care putem să ni-l facem în fiecare clipă.

Dacă acestea le accepți, atunci, hai să vedem, ce ne determină să facem consecvent, cu perseverență, acțiunile indiferent de conjunctura în care suntem, de condițiile externe mai mult sau mai puțin favorabile sau potrivnice dar și de menținerea constantă a hotărârii noastre dintâi.

După ce am văzut mii de oameni de-a lungul unei părți importante din viața lor am credința că acțiunea finalizată, dusă până la capăt, repet, indiferent de condițiile externe sau interne care ne influențează, are începutul în mintea noastră, în acceptarea acesteia.

Pur și simplu este împăcarea cu sine, am nevoie de ceva ca și de aer sau de apă, este ceva-ul care înseamnă enorm și vreau să-l am, să fie al meu.

Asta cred că este acceptarea!

Dar până când nu vom determina și impregna în fiecare celulă a noastră necesitatea acțiunii, atunci când vine mai mult sau mai puțin greu (inevitabil, la un moment dat vine și greul!) vom abandona și … este minunea care ține trei zile!

De ce am nevoie de asta – merită să ne macine profund până avem un răspuns, noi pentru noi, clar, limpede, cristal. Acest răspuns să-l punem apoi din mintea noastră în inima noastră dar adânc, profund, irezistibil. Să ne promitem noi nouă și lui Dumnezeu că nu se va termina nimic până când rezultatul dorit nu va fi să fie.

Asta înțeleg prin asumare!

Acestea, am curajul să cred, sunt cele care vor determina acțiunea noastră făcută cu maximul nostru posibil.

Un exemplu simplu: traversez strada. In primul rând, a fost acceptarea, fac aceasta pentru că, probabil, chiar am nevoie. Apoi, a venit asumarea: da, chiar o fac! Și abia, după aceea a venit acțiunea efectivă.

Iar de la acest exemplu banal la construirea unor echipe de vânzări mărețe, nu este nicio diferență.

Mecanismul este fix același: întâi accepți necesitatea acesteia, apoi îți asumi tot parcursul dificil de făcut și, abia după aceea, faci!

***

Referindu-ne la primele două etape de făcut, acceptarea și asumarea, îți propun, ca  săptămâna viitoare să-ți ofer la modul concret, acțional, esențaclarificarea de sine, prin determinarea misiunii și viziunii personale dar și a valorilor tale care vrei să fie suportul pentru ele.

Până atunci ….

Construiește-te!

***

Iar dacă, chiar ți-a plăcut ce ai citit, te rog dă  Imi place și  „trimite-mă” pe Facebook-ul tău !

Și dacă unul din principiile tale este de a ajuta oameni, uite ce îţi propun!

Trimite adresa acestui articol, http://powerway.ro/?p=5046, prietenilor sau cunoscuţilor tăi şi dă-le posibilitatea să citească.

Dacă îţi vor transmite înapoi un „Mulţumesc” respectă-i, preţuieşte-i, strânge relaţiile cu ei pentru că sunt oameni care au valori morale. Dacă nu …

by administrare

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţin pe această cale! Numele meu este Aurel Boncioagă şi sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MapN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *